spädis

Vanliga frågor

Nedan hittar ni vanliga frågor vi får angående vårt hunddagis och hunddagis generellt. Det går självklart bra att maila eller ringa oss också! Ni hittar vår kontaktinformation här

Kommer alla hundar överens?

Vi har som krav att hundar vi tar in kommer mycket väl överens med andra hundar. När vi har en ledig plats försöker vi hitta en hund som kan passa in i just den gruppen. När nya hunden skolas in gör vi det långsamt så att de lär känna varandra från grunden. Hundar som inte kommer överens med andra hundar har tyvärr ingen möjlighet att börja på vårt dagis, då vi inte har plats för hundar som måste sitta själva. 

Varför ska en ha sin hund på dagis?

Hunddagis är ett utmärkt sätt att få sin hund väl omhändertagen vid de tillfällen en själv inte kan se till hen. Ett hunddagis som är godkänt av Länstyrelsen är en säker trygg plats för hunden. Vi har vikarier ifall någon skulle bli sjuk, försäkring ifall något skulle hända, och er hund är alltid välkommen hit. 

Sitter alla hundar och skäller på dagis?

Absolut inte! Vår lokal ligger i ett hyreshus så om det skulle skällas hela dagarna skulle vi nog inte få vara kvar. Med inskolning i hundens egna takt, tillräckligt med motion så att hunden blir trött, och passivitetsträning i boxen så har hundarna ingen anledning att sitta och skälla. 

Har ni hundpensionat?

Vi har tyvärr inget pensionat, men fråga vår personal som har lite koll på olika i närheten! 

Kommer min hund ta upp andra hundars olater?

Rent tekniskt sett så lär hundar in via social inlärning, ja, men våra dagishundar har inte så många olater att lära ut. Vi jobbar ständigt med att hundarna ska känna sig trygga och avslappnade här på dagis, och då brukar inte busiga beteenden uppkomma. 

Tar ni in alla raser?

Vi tar inte in varghybrider. Annars är alla raser välkomna, så länge de kommer väldigt bra överens med andra hundar. Vi ser framför allt till individen. 

Hur många timmar per dag tränar och aktiverar ni hundarna?

Vi hjälper dem att må bra och att trivas med dagislivet, annars tränar och aktiverar vi dem ingenting. Vi tar hand om motionsbiten i hundens liv, så får ni göra det roliga, det vill säga aktivera med till exempel cirkuskonster, gömma godis och spåra!

Hur mycket leker hundarna?

De är väldigt glada att träffa varandra på morgonen, så då leker dem en del. Vi ser till att leken håller sig på en lugn nivå. På dagarna sover de om dem inte är ute på promenad. 

 När får hundarna ”göra upp” med varandra?

Aldrig. Hos oss är det personalen som intar föräldrarollen, vi tror inte på att låta hundarna sköta sina egna problem. Vi har noll tolerans på mobbning, bråk, gruff och "rang-mätningar".