Personspår

Vad? Nosen är hundens främsta sinne och att aktivera hunden med hjälp av nosövningar är väldigt viktigt. I denna kurs testar vi på olika slags nosarbete. Det finns ett gäng olika aktiviteter du kan göra där hunden får använda nosen, både inomhus och utomhus. Det finns de lite mer avancerade spåren, som kräver lite planering och tålamod, sedan finns det väldigt lätta aktiviteter så som godisträdet, som man kan göra vartsom det finns ett träd. Vi jobbar både med personspår- och sök, leksakssök och godissök, och testar på en enklare variant av viltspår. 

Hur? Vi träffas fyra gånger, en och en halv timma vardera, i lämpligt skogsbryn i Stockholmsområdet. Varje tillfälle börjar med att lägga ett eller två spår, sedan gör vi sökövningar tills spåret är redo att gås. 

Varför? Nosen är hundens viktigaste informationsmottagare, den avgör om något är ofarligt eller farligt, ätbart eller oätbart. Hunden har så mycket som 220 miljoner luktceller, jämfört med människans 5 miljoner. Nosarbete höjer hundens koncentrationsförmåga, ökar självförtroendet, stärker föraren och hundens relation och ger hunden en värdefull uppgift i vardagen. 

För vem? Alla som vill testa personspår. 
21/4, 5/5, 19/5, 2/6
Fyra helgdagar, varannan vecka, 2 timmar vardera
13:00-15:00
Åtta plaster
2300kr
Ringvägen 77